Home

Dativ licnih zamenica u nemackom

Lične zamenice u nemačkom deklinacija akuzativ dativ

Lične zamenice u nemačkom jeziku - abc - amarilisonlin

Dativ u nemačkom jeziku ili kako se drugačije naziva, po rednom broju 3.Fall ima još jedan naziv, koji nam puno govori a to je Wem-Fall.. Već smo pisali o padežima i tu stoji za dativ, sećate se, da je naziv za taj padež nastao od glagola dotikh (grčki) što u osnovi znači davati ili latinski termin MyCity » Jezici-> Nemački jezik » Licne, prisvojne i pokazne zamenice. Ko je trenutno na forumu : Ukupno su 531 korisnika na forumu :: 8 registrovanih, 2 sakrivenih i 521 gosta :: [ Administrator] [ Supermoderator] [ Moderator] :: Detaljnije. Najviše korisnika na forumu ikad bilo je 3028 - dana 22 Nov 2019 07:47. Korisnici koji su trenutno na forumu: Korisnici trenutno na forumu: Djole. Ich spiele gern mit (Dativ) Da u srom. U nemackom, menja se clan ili prisvojna zamenica (der,die,das,ein,kein,mein,dein,sein,ihr,unser,euer,ihr) a ne sama imenica. Imenici se dodaje samo u genitivu muskog i srednjeg roda ES i u dativu mnozine EN, i to je to. U ostalim slucajevima imenica ostaje ista. Reply. Milica says: March 9, 2019 at 10:03 am Hvala! Lepo objašnjenje. Reply. Ivana.

Gramatika Nemačkog Jezika: Lične zamenic

Nemački određeni član i lična zamenica, tabele za lakše

Zamenice su neophodne u rečenici, međutim moguće je da se nikad ne koriste u rečenici. Mnoge rečenice bi zvučale čudno bez zamenica: Clarisa is creating Clarisa's best work and Clarisa is thinking what Clarisa needs to do in the future. Clarisa is creating her best work and she is thinking what she needs to do in the future. Upotrebu zamenica treba izbegavati u slučajevima kad. Padeži su nominativ, genitiv, dativ i akuzativ, a genitiv je taj koji se koristi najmanje. U odnosu na naše jezike, u njemačkom jeziku se u većini slučajeva mijenja samo član kada se neka imenica deklinira, a rijetko i sama imenica. Primjera radi ćemo deklinirati, odnosno promijeniti tri imenice kroz padeže: der Tisch, die Lampe, das Bett Iako si u školi učio drugačije, U ENGLESKOM SE KORISTE PADEŽI!!! Ne toliko često kao u nemačkom, ali neki su se zadržali : The gardeners tools = Baštovanov alat Genitiv s I give him milk. = Ich gebe ihm Milch. /Ja mu dajem mleko. he se menja u him,jer on dobija nešto. →Dativ I like him. = Ich mag ihn. /On mi se dopada

Upotrebu zamenica treba izbegavati u slučajevima kad značenje rečenice može biti nejasno: Ornaments on tables make it look nice. (Ne znamo na šta se it odnosi.) The boys made frames. The girls decorated them. They had fun. (Ne znamo na koga se they odnosi.) Subjekatske zamenice (Subject Pronouns) Subjekatske zamenice imaju funkciju subjekta, odnosno vršioca radnje u rečenici: I (ja. Lične zamenice Kasus Singular Plural 1. Pers 2. Pers 3. Person 1. Pers 2. Pers 3. Per mas fem neut Nominativ ich du er sie es wir ihr sie / Sie Akkusativ mich dich ihn sie es uns euch sie / Sie Dativ mir dir ihm ihr ihm uns euch ihnen/Ihnen Prisvojne zamenice maskuli Dativ: dem: der: dem: den: Akuzativ: den: die: das: die: Određeni član se koristi kada se neka imenica prethodno već pomenula: Auf der Couch sitzen Frauen. (riječ je o nekim ženama, bilo kojim, imenica Frauen stoji bez člana jer neodređeni član nema množinu, u jednini bi ova rečenica glasila: Auf der Couch sitzt eine Frau) Die Frauen trinken Kaffee. ( Ispred imenice Frauen sada stoji.

Tabela - dativ ličnih zamenica . nominativ: dativ: ich: mir: du: dir: er/sie/es: ihm/ihr/ihm: wir: uns: ihr: euch: sie/Sie: ihnen/Ihnen . Važno: Kod dativa, podvučeno je u tabeli, važno je da uočimo da je oblik ličnih zamenica er - on i es - ono isti u dativu i da glasi ihm. Pročitaj: Spisak 100 nemačkih reči koje se najviše upotrebljavaju. TAGS; zamenice; Facebook. Twitter. Nemački. Prepozicije u nemackom jeziku. Predlozi u nemačkom jeziku Njihova uloga je da 2 rečenična dela (jednostavno rečeno, reči) ili 2 rečenice stave u neki odnos, da bi mi mogli da izrazimo to što želimo. Po toj vezi, koja daje posebno značenje, delimo predloge na 4 osnovne grupe: mesto, vreme, način i uzrok Bei predlozi - nemački jezik. Bei je sledeći na spisku predloga, koji zahtevaju.

Nemački jezik ima 4 padeža,a to su:nominativ, genitiv, dativ i akuzativ. Kao i u srom jeziku, pitanja za sve padeže su ista i u nemackom jeziku Dativ u njemačkom jeziku ili kako se drugačije naziva, po rednom broju 3. Fall ima još jedan naziv, koji nam puno govori a to je Wem-Fall 1.1 Genus - gramatički rod u njemačkom jeziku. Slično. Video: Nemački predlozi, dativ ili akuzativ - vežbe za lako . Prijedlozi s dativ i akuzativom - www . Njemački za 5: Vremenski prijedlozi (epizoda 11) - Duration: 5:51. DATIV U NJEMAČKOM JEZIKU - ZAMJENICE - Duration: 19:58. Snjezana Veljaca Perkic 14,948 views. 19:58. The ACCUSATIVE Part 4. ativ, genitiv (ređe), dativ i akuzativ. Naš instrumental s kim/ čime odgovara nemačkom mit. U nemačkom jeziku svaka imenica - das Nomen, das Substantiv; ima svoj padež - der Fall ili der Kasus, rod - das Genus ili das Geschlecht i broj - der Numerus ili die Zahl.U nemačkom jeziku se imenice pišu velikim početnim slovom. U nemačkom jeziku postoje 4 padeža i promena imenice prema padežima vam je ista kao promena članova prema padežima, stime što imenica dobija i. Imeničke zamenice su samostalne reči koje u rečenici zamenjuju imenice, a vrše službu subjekta ili objekta. Dele se na: 1) lične, 2) nelične. Lične zamenice imaju rod (muški, ženski i srednji) i broj (jednina i množina). Kada se menjaju po padežima, mogu imati duže (naglašene) ili kraće (nenaglašene) oblike

Licne zamenice u nemačkom za ceo A1 nivo Kraf

DaF - Nemački kao strani jezik Priručnik za nemačku gramatiku Autor: Jan Rihter EASYDEUTSCH NEMAČKA GRAMATIKA JEDNOSTAVNO OBJAŠNJENA Jednostavno, iz perspektive učenika, napisana objašnjenja www.easy-deutsch.de . EasyDeutsch - Nemačka gramatika jednostavno objašnjena | 2 EasyDeutsch Gramatika Nemačkog Jezika │ ser.easy-deutsch.de EASYDEUTSCH GRAMATIKA - SADRŽAJ EASYDEUTSCH GR U njemačkom jeziku postoji nekoliko vrsta članova u odnosu na druge jezike koji prosto nemaju tu vrstu riječi. Neki članovi se koriste više od drugih, a određeni i neodređeni član se koriste najviše. Određeni i neodređeni član se spominju na samom početku tokom prvih nekoliko lekcija učenja njemačkog jezika, ali nažalost mnogim učenicima dugo nije jasna razlika između.

Dativ. Eh sad,postoje prijedlozi u njemackom za dativ i akuzativ koji su zajednicki ali nam glagol u recenici otkriva da li je recenica u dativu ili u akuzativu pa zato upitamo wo? iliwohin? i dobit cemo odgovor prijavi glasaj protiv glasaj za 16.12.2018 Glasovi: +1. gost kaže:. Najpre moramo naglasiti da se imenica u nemačkom jeziku ne deklinira, odnosno ne menja po padežima. Po padežima se menjaju određeni i neodređeni član, negativna zamenica kein i sve ostale zamenica, prisvojne, pokazne i tako dalje. Prostije rečeno, po padežima se menja ona reč koja stoji ispred imenice Pomoćni glagoli u nemačkom jeziku Nemački jezik za decu Oktoberfest . Prijavite se na newsletter. Prijavite se na naš newsletter za nemački jezik i budite informisani o aktuelnim kursevima i novostima. Email. Ime. Prezime. Molimo Vas sačekajte. Hvala Vam na prijavi! admin 2020-03-25T17:58:59+01:00 December 19th, 2017 | Nemački jezik, Učenje jezika | 13 Comments. Related Posts 13.

Nemački jezik beleži puno izuzetaka u gramatici, tako da ćete i ovde nailaziti na različitosti, kao npr. glagoli: werden, sein, bleiben se koriste uz pomoćni glagol SEIN, iako ne označavaju kretanje . Particip II. Particip II je zapravo oblik glavnog glagola koji se koristi za građenje perfekta i još nekih vremena, sa kojima ćete se susresti tokom učenja nemačkog jezika ; Particip. Gramatička kategorija zamenica. Lične zamenice se menjaju po padežima, a u genitivu, dativu i akuzativu jednine i množine imaju po dva oblika: naglašeni (duži) i nenaglašeni (kraći). Naglašeni oblici ličnih zamenica upotrebljavaju se u sledećim slučajevima: - Na početku rečenice. Tebe je dozivao. Te je dozivao - Iza predlog bei + Dativ: als: bei + Dativ: bis: bis zu + Dativ: seitdem: seit + Dativ: nachdem: nach + Dativ: während/solange: während + Genitiv: sobald: gleich nach + Dativ: bevor: vor + Dativ *Die oben gennanten Konnektoren sind mit bestimmten Präpositionen verbuden, wie es eigentlich in der Tabelle steht. z.B. Nachdem das Flugzeug gelandet war, stiegen die Passagiere aus. àNach der Landung des.

Nemački jezik ima 4 padeža,a to su:nominativ, genitiv, dativ i akuzativ. Kao i u srom jeziku, pitanja za sve padeže su ista i u nemackom jeziku Dativ u njemačkom jeziku ili kako se drugačije naziva, po rednom broju 3. Fall ima još jedan naziv, koji nam puno govori a to je Wem-Fall Zatvori vrata! - u 2.licu se izostavlja nastavak za prezent -st . ili za 2.lice množine: Macht die Tür zu! - Zatvorite vrata! Imperativ za 2.lice množine je identičan sa prezentom, samo se ne koristi zamjenica Ihr U 3.licu množine kada se nekome obraćamo sa Vi, imperativ bi glasio: Machen Sie die Tür zu! - Zatvorite vrata

MANUEL RADOVANOVIĆ : Zamenice u Nemačkom jezik

U srom jeziku ima sedam padeža u jednini i množini. Promena reči kroz padeže zove se deklinacija. Padeži u srom jeziku su: nominativ, genitiv, dativ, akuzativ, vokativ, instrumental. lokativ. NOMINATIV. Nominativ je nezavisan padež koji u rečenici može da stoji samostalno. Dobija se na pitanja: Ko? Šta? Nominativ se upotrebljava bez predloga. U rečenici u nominativu su. Dativ Dativ Akkusativ Akkusativ Član . Njemačke imenice ispred sebe imaju član koji može biti određeni i neodređeni. Prema članu se određuje padež imenice. Zbog roda imenica koji može biti muški, ženski i srednji, postoje članovi za muški, ženski i srednji rod. Mogući određeni članovi u nominativu jednine jesu: der - ovaj za muški rod, die - ova za ženski rod te das - ovo.

Dativ u nemačkom jeziku - abc - amarilisonlin

Naime, nemački ima svega četiri padeža i to su nominativ, genitiv, dativ i akuzativa. Pored toga imenice se razlikuju i po jednini i množini. PROČITAJTE I: Potrebni nivoi znanja nemačkog jezika za rad u Nemačkoj. Nominativ je prvi padež i pitanja za nominativ su ista kao i u srom (WER-ko ili WAS-šta) i koristi se da označi subjekat u rečenici. Die Kinder spielen im Garten. Deca. (Da pogađamo!)Počeo/la si nedavno da učiš nemački jezik, savladao/la si pozdrave, znaš kako da se predstaviš, brojevi su mala maca za tebe, i taman kad pomisliš da je najgore prošlo, bam, stiže negacija u nemačkom jeziku. I onda kreće večita borba i konfuzija u glavi, pa se sve češće pitaš: Da li mi sada treba kein ili nicht? Ili Kako da znam kada ide kein, a. U nemackom, menja se clan ili prisvojna zamenica (der,die,das,ein,kein,mein,dein,sein,ihr,unser,euer,ihr) a ne sama imenica. Imenici se dodaje samo u genitivu muskog i srednjeg roda ES i u dativu mnozine EN, i to je to. U ostalim slucajevima imenica ostaje ista Pogledajte kako možete prepoznati rod imenica u njemačkom jeziku Napomena: u relativne zamenice u nemačkom jeziku spadaju i: wer. U tom slučaju prisvojna zamenica od mora da se složi sa imenicom na koju se odnosi u rodu, broju i padežu. Tada prisvojna zamenica dobija nastavke određenog člana. Padež Muški rod Ženski rod Srednji rod Množina Nominativ meiner meine meins meine Genitiv meines meiner meines meiner Dativ meinem meiner meinem meinen Akuzativ meinen meine meins meine Npr: Ist das deine Flasche? Ja, das.

Prilozi u nemackom. U tom slučaju prisvojna zamenica od mora da se složi sa imenicom na koju se odnosi u rodu, broju i padežu. Zamenički prilozi Postoje 2 oblika, jedan se odnosi na ljude i životinje, a drugi na stvari i događaje Prilozi u nemačkom jeziku. Prilozi za mesto u nemačkom. Na dnu stranice na nasem sajtu imate dugme za download ovog PDF fajla. Prilozi za mesto u nemačkom. Prisno obraćanje, tzv. Du-Form je u nemačkom malo striktnije nego kod nas, to je za drugare i poroducu. 3. er - on sie -ona es- ono Pročita: Nemački određeni član i lična zamenica, jednostavno objašenje za korišćenje Množina: 1. wir - mi 2. ihr - vi 3. sie - oni Persiranje = Sie - V Nemacki 1. abc.amarilisonline.com 2. Da li je nemački jezik bauk? Noćna mora? Nije sigurno! A sve ono što ste želeli da znate a niste znali koga da pitate, naučićete ovde i u nekim sledećim postovima i e-knjigama, koje će biti napisane, kao i ova, na osnovu vaših pitanja i mailova. Dragana Amarilis, 2011, Neka prava zadržana pod. Deklinacije prideva u nemačkom jeziku su često teška tema ali ovde ćete naći veoma jednostavno objašnjenje ove teme koja se pojavljuje otprilike na početku učenja nemačkog na nivou A2. U nemačkom jeziku imamo tri vrste deklinacije prideva. Ponekad je ova tema previše teška, opširna i zahteva puno vremena da se savlada. Kako biste. Gramatika: dativ odredjenog clana i licnih zamenica. Skip to main content. See what's new with book lending at the Internet Archive. A line drawing of the Internet Archive headquarters building façade. An illustration of a magnifying glass. An illustration of a magnifying glass. An illustration of a horizontal line over an up pointing arrow. Upload. An illustration of a person's head and.

Kako da lako naučite i zapamtite promenu po padežima ličnih zamenica u nemačkom jeziku - sve šiše u tekstu :-) Nemački je tu na pola puta ima ih 4. Šalim se malo, da pretrčimo i preko ove, današnje teme - lične zamenice u nemačkom jeziku. abc.amarilisonline.com. Lične zamenice u nemačkom jeziku | abc - amarilisonline. Šta je lepo kod učenja nemačkog jezika - pa to što. Zamenica whom se retko koristi u govornom jeziku. Odredbene odnosne rečenice se ne odvajaju zarezom od glavne rečenice. NON-DEFINING RELATIVE CLAUSES (umetnute odnosne rečenice) Umetnuta odnosna rečenica (Non-defining Relative Clause) daje dodatno obaveštenje o glavnoj rečenici koje nije bitno za značenje rečenice kao celine. Glavna rečenica bi i bez nje imala smisla. Belgrade, which. Padeži u srom. U srom jeziku postoji sedam padeža. Promena reči po padežima je deklinacija. Nominativ,genitiv,dativ,akuzativ,vokativ,instrumental,lokativ Tako je to i kod deklinacije hrvatskih imenica, jer za razliku od njemačkog u hrvatskom ima sedam padeža, dakle tri više nego u njemačkom jeziku. Pored poznati nominativ, genitiv, dativ i akuzativ postoje u hrvatskom još i lokativ, vokativ i instrumental. Toga je puno i zbunjuje, mislit će si sada svi koji nisu izvorni govornici hrvatskog. No, postoji jednostavno rješenje, jer croDict. UČITE NEMAČKI / Kursevi nemačkog / Deutsch - warum nicht? Deutsch - warum nicht? Drugi deo lekcija 12 - Sa studijama je sve u redu. Andreasov otac ima probleme... Gramatika: dativ odredjenog.

Licne, prisvojne i pokazne zamenice - MyCity forum

Imenica u dativu množine dobija nastavak N, dok imenice muškog i srednjeg roda u genitivu jednine dobijaju nastavak S, ES. Slaba deklinacija . Pridevska promena po ovom tipu se dešava kad pridev stoji nakon određenog člana DER, DIE, DAS, nakon pokazne zamenice DIESER, DIESE, DIESES (koji se dekliniraju kao i sam određeni član), kao i sledeće zamenice koje se po rodu, broju i padežu. Nemački nije bauk, Belgrade, Serbia. Gefällt 19.202 Mal · 21 Personen sprechen darüber. Nemački u 100 lekcija, besplatno, svi nivoi učenja nemačkog,..

U slučаju tzv. povratnih glagola povratna je zamenica u ruskom jeziku zapravo spojena sa glagolom, i to kao: -сь (iza samoglasnika) -ся (iza suglasnika, a u slučaju glagolskih prideva i iza samoglasnika). 129. Dve ličnе zamjenice vеžu se u ruskom jeziku tako da sе prva zamenica stavlja u množinu istoga lica, а druga zamenica (može to biti i imenica) stoji u instrumentalu s. Prisvojne zamenice u nemackom jeziku zajedno sa promenom licnih zamenica by vladoni in Types > Books - Non-fiction, german und pronoun Dativ. dem Menschen. den Menschen. Genitiv. des Menschen. der Menschen. Ovakve imenice su još: der Bär, der Fürst, der Graf, der Held, der Prinz, der Rebell. Ultratipp: Obratite pažnju na imenice der Nachbar i der Bauer. One imaju samo nastavak -n. der Nachbar den Nachbarn dem Nachbarn des Nachbarn. Posebni slučajevi - Genitiv i srce. Sve ove imenice u genitivu nemaju nastavak -s. Deutsch - Verben mit Nominativ, Akkusativ, Dativ, Genitiv - Übung. Deutsch - Verben mit Kasus. Deutsch - Verben mit trennbaren und nicht-trennbaren Präfixen. Deutsch - Verben - Modalverben: dürfen, können, möchten, mögen, müssen, sollen, wollen. Deutsch - Verben + Präposition. Deutsch - Verben + Präposition (Dativ

Prisvojne zamenice u nemačkom Kraf

 1. Sep 22, 2013 - This Pin was discovered by Dragana Amarilis. Discover (and save!) your own Pins on Pinteres
 2. Nemački jezik; Youtube prikaz; Apstrakt. Povratni glagoli (Reflexive Verben). Povratna zamenica u akuzativu - sich freuen.Vežba - Auf dem Bild, Ein Morgen in meiner Familie. Povratna zamenica u dativu ili akuzativu - sich waschen (Ich wasche mich. Ich wasche mir die Hände). Povratna zamenica sich u dativu i akuzativu - tabela. Vežba razlikovanja. Povratni glagoli sa zamenicom u akuzativu.
 3. DATIV: dem Kino: den Kinos: AKKUSATIV: das Kino: die Kinos: Übungen × Services German Online Training. Artikeltraining. Übungen zum Lernen der Artikel (Genus von Nomen/Substantiven) Wortschatzaufbau. Übungen zum Wortschatzaufbau auf unterschiedlichen Sprachniveaus von A1 bis B2. Deklinationen. Allgemeine Grundlagen für die Deklination von Substantiven. Ähnliche Wörter. Im Alphabet.
 4. Modalni glagoli u nemackom jeziku kroz najkorisnije dativ i akuzativ postoje u hrvatskom još i lokativ, vokativ i instrumental. Toga je puno i zbunjuje, mislit će si sada svi koji nisu izvorni govornici hrvatskog. No, postoji jednostavno rješenje, jer croDict. Modalni glagoli su posebna grupa glagola u nemačkom jeziku koji imaju svoja specifična pravila. To su sledeći glagoli.
 5. dativ u nemackom jeziku. pin. Ein ili eins - jedna od dilema u nemačkom jeziku | nemacki jezik Ein ili eins - jedna od dilema u nemačkom jeziku : pin. Am, im, um - kada se koriste kao i par korisnih izraza na nemačkom Am, im, um - kada se koriste kao i par korisnih izraza na nemačkom: pin. Pitanja sa upitnim zamenicama u nemačkom jeziku / W - Fragen (A1 Padeži u njemačkom jeziku.
 6. U trećem licu jednine, egli se upotrebljava samo za osobe muškog roda, a esso samo za predmete i životinje muškog roda.Ella je zastareo oblik zamenice, izlazi iz upotrebe, a u upotrebi se još može naći samo za osobe ženskog roda; essa se odnosi i na osobe ženskog roda i na predmete i životinje ženskog roda.; U govornom jeziku danas se za ljudska bića najviše upotrebljavaju oblici.

Zamjenice / Gramatika - deutsch

Wo? => Dativ Wohin? => Akkusativ. mit Genitiv: außerhalb, innerhalb. Welche Präposition verwenden wir mit welchem Ort? Die Präposition hängt von den Eigenschaften des Ortes ab, an dem wir uns befinden oder an den wir uns begeben. an, auf oder in? Auf diese Präpositionen kann ein Dativ (Wo?) oder ein Akkusativ (Wohin?) folgen. an = in unmittelbarer Nähe; ganz nah; am Rand von etwas; am. Povratna lična zamenica za sva lica Dativ: sebi; Akuzativ: sebe/se; Vokativ: - Instrumental: sobom; Lokativ: sebi; Nelične imeničke zamenice Uredi. Nelične imeničke zamenice ne razlikuju lica i imaju jedan oblik koji se koristi za oba broja i sva tri roda. Dele se na: upitno-odnosne (ko, šta) neodređene (neko, nešto) odrične (niko, ništa) opšte (svako, svašta) Pridevske.

Dativ i akuzativ u njemačkom jeziku - RTL ŽIVOT I STI

Nastavak -em u instrumentalu imaju i sve imenice koje završavaju na -(a)c, npr.svetac - svetcem.Ako imenica ispred krajnjega nepčanika u osnovi ima -e, najčešće se u instrumentalu dodaje nastavak -om, npr.Beč - Bečom, padež - padežom (prijeglas).. Akuzativ jednine imenica muškoga roda a-sklonidbe koje označuju što neživo jednak je nominativu (N stol = A stol) Infinitiv se veže za veznik zu i tako je poznat kao infinitiv sa zu ili zu + infinitiv. Infinitiv sa zu nema sopstveno značenje i on uvodi infinitiv-kostrukcije. U odnosu na nadređenu rečenicu infinitiv sa zu može da bude ispred ili iza nje.U većini slučajeva je iza nadređene rečenice, kako ćemo vidjeti u nastavku njegove funkcije u rečenici i shodno njima zauzimanje određenog.

DATIV U NJEMAČKOM JEZIKU - ZAMJENICE - YouTub

Zamenice su promenljiva vrsta reči kojom se zamenjuju imena bića, predmeta i stvari, odnosno zamenjuju imenice, prideve i brojeve. Zamenice se dele na: imeničke pridevske Imeničke zamenice u rečenici zamenjuju imenice. U rečenici su samostalne reči, a vrše službu objekta ili subjekta. Imeničke zamenice mogu biti: lične nelične povratne Lične imeničke zamenice imaju rod (muški. Nemački jezik (nem. Deutsche Sprache), je jedan od jezika zapadne grupe germanskih jezika i spada među najveće svetske jezike. To je maternji jezik najvećeg broja stanovnika Evroe unije.. Nemačkim jezikom se govori u Nemačkoj, Austriji, Lihtenštajnu, u dve trećine Švajcarske, u dve trećine provincije Južni Tirol u Italiji, istočnim kantonima Belgije i u pograničnim delovima Danske 1. lica - Personen 2. Jednina (Singular) i množina (Plural), broj 3. Padež - Casus (Nominativ, Akkusativ, Dativ, Genitiv) Jednina: 1. - Ich = ja. Prvo lice jednine, ja- ich, to je onaj ko govori ili Sprecher. 2. du -ti. Prisno obraćanje, tzv. Du-Form je u nemačkom malo striktnije nego kod nas, to je za drugare i poroducu. 3. er - on DA: 88 PA: 13 MOZ Rank: 44. Građenje. Sposobnost primene relativnih zamenica. Modul 7 - Finalne rečenice. Upotreba glagola ''lassen. Znanje veznika koji služe za iskazivanje namera. Modul 8 - Predlozi. Veština upotrebe predloga. Modul 9 - Dopune u dativu. Sposobnost upotrebe dativa kao glagolske dopune, kao i upotrebe akuzativa kao dopune u obliku lične zamenice Heute stelle ich euch vier Asse für das Telefonieren vor. Es geht um Verben, die wir oft brauchen, wenn wir telefonieren: anrufen / sprechen / fragen / antworten. Diese Verben sind leicht zu verstehen und zu lernen, aber viele, die Deutsch lernen, sind oft nicht sicher, ob sie mit Akkusativobjekt oder mit Dativobjekt funktionieren

Pisanje mejlova je svakodnevnica u poslovnom svetu. Kako se sve više okrećemo učenju nemačkog jezika i kako je saradnja sa nemačkim firmama u usponu, nalazi se za shodno znati koje su prihvatljive jezičke forme prilikom pisanja mejla na nemačkom jeziku dativ dem der dem den akuzativ den die das die Deklinacija neodređenog člana muški ženski srednji množina nominativ ein eine ein / genitiv eines einer eines / dativ einem einer einem / akuzativ einen eine ein / Sačuvana Damjan. Global Moderator; Jr. Member; Odg: Clanovi « Odgovor #2 poslato: Septembar 17, 2013, 07:35:03 posle podne » Svaka imenica u nemackom jeziku ima rod. Muski. Imenička zamenica u dativu označava da nešto pripada toj osobi. Često se u govoru uz glagole mirovanja koristi dativ, što je pogrešno. Umesto dativa potrebno je u tom slučaju koristiti genitiv. Nepravilno: Pravilno: Danas sam ceo dan kući. Danas sam ceo dan kod kuće. Uradite domaći kući. Uradite domaći kod kuće? Milan nije kući. Milan nije kod kuće ! PRIMERI ! Moja sestra s Onlinerecnik.com je najbrži i najkompletniji multijezični online rečnik na koji ste do sada naišli i koji ima mogućnost prevođenja između engleskog, francuskog, nemačkog i srog jezika. Rečnik ima i detaljna pojašnjenja reči i pojmova. Izgovor reči i fraza. Prevod celog teksta. Prevedite željeni tekst u sekundi

Video: Lične zamenice u nemačkom jeziku - Kristin

Ovdje imate pristup svim vježbama za dativ i akuzativ poredanim prema razini znanja jezika čime vam je omogućeno jednostavno vježbanje ovog dijela gramatike. Nakon što završite s vježbama znat ćete ispravno koristiti pojedine padeže dok razgovarate na njemačkom jeziku. Pripremili smo za vas opsežan vodič za dativ i akuzativ (treći i četvrti padež u njemačkom jeziku). Besplatne. Nemački predlozi, dativ ili akuzativ - vežbe za lako učenje. Koji nemački predlog. Home. Njemački akuzativ vježbe. Nemački predlozi, dativ ili akuzativ - vežbe za lako učenje. Koji nemački predlog upotrebiti i sa kojim padežom? By. Dragana Amarilis . Već sam vam pisala o sjajnom mestu za učenje nemačkog jezika kroz vežbu - deutschlernenblog.de u tekstu kako naučiti 200. Serbo-Croatian: ·German· (in masculine, substantive) the ·German· language·in a German manner, as a Germa PADEŽI U njemačkom jeziku imamo 4 padeža: Nominativ (wer? was?) - tko? što? Genitiv (wessen?) - čiji? (od) koga? (od) čega? Dativ (wem?) - kome?..

 • Adel tawil immer da.
 • Sexuell übertragbare krankheiten test.
 • Jerry o'connell rebecca romijn.
 • Freundin orten ohne dass sie es merkt.
 • Fernbusse vergleich.
 • Nassau hafen kreuzfahrtschiffe.
 • Tod eines mädchens schauspieler.
 • Erörterung berühmt sein.
 • Integration deutschland.
 • Pra delle torri mobilheim bewertung.
 • Modelagentur kinder münchen.
 • Flower boy ramyun shop 16.bölüm koreantürk.
 • Psychische erkrankungen.
 • Musikmanager gesucht.
 • Футбол 2 онлайн россия.
 • Amnesty international gründer.
 • Download youtube auto generated subtitles.
 • Miami flug hotel mietwagen.
 • Personenbeschreibung grundschule.
 • Sonoff mit alexa verbinden.
 • Apricot princess rex orange county lyrics.
 • Pluralismus politik definition.
 • George michael ladies & gentlemen: the best of george michael titel.
 • Metropoleruhr jobs.
 • Thomas cook reisebüro berlin.
 • Embryo größentabelle.
 • Formel 1 fahren berlin.
 • Wonneproppen 2017 aschersleben.
 • Phineas und ferb isabella was machst du gerade.
 • No man's sky gameplay.
 • Thomas jensen wiki.
 • Rentner in deutschland.
 • Campingplatz ostsee bungalow.
 • Tanzschule lüdinghausen.
 • Piccadilly line heathrow terminal 5.
 • Biedermeier sekretär.
 • Single bar bielefeld.
 • Ohrring männer schwarz.
 • Kuwait airways übergepäck.
 • Wer hat tinnitus besiegt?.
 • Wohnungen in geldern mieten ebay.